Tutorial Cursor Comel Dalam Blog
Written by : hamizashuhada on Monday, 15 October 2012 | 09:11 | 1 comments
Assalamualaikum readers :)
So sekarang nak buat tutorial letak cursor comel dalam blog.Hehe , Miezza tahu ramai yang dah tahu pasal cursor comel  ni.Masa blogwalking pun Miezza tengok ramai blogger yang pakai cursor ni.Tapi ni untuk mereka yang tak tahu,maybe blogger baru macam Miezza.
Okay,dah ready?First untuk senangkan korang nak masukkan code cursor tu dalam blog template , korang buka dulu Dasboard -> Template -> Edit HTML . Kat html code box korang tu , korang scroll sampai bawah sekali.Then,tinggalkan dulu page tu , buka new tab okayh !
Untuk search cursor comel-comel tu Miezza suggest korang pergi SINI.Then korang pilih lah mana-mana cursor yang korang nak.Bila korang dah click kat cursor yang korang nak tu,korang scroll bawah sikit,nanti akan keluar macam-macam html code.Korang pilih Blogger/Blogspot.Copy code yang dia bagi.Nak senang guna ctrl+c.Kalau korang guna new blogger interface,gunalah html code yang kedua.
Then,kembali ke html box korang.Paste code tadi kat bahagian paling bawah dalam kotak html korang okay?DONE : D
Maaflah kalau tak berapa faham dengan tutorial Miezza.Kalau ada apa-apa soalan jangan segan nak tanya.Kalau korang try and jadi,rajin-rajinlah comment eh.Nak tahu respond korang :) Hehe , okay tu je kot.Sekian.Assalamualakum,bye :)

Labels:

Blogger juju janet said...

x de pon laman web nya akak

 

Post a Comment