Tutorial Buat Cursor Dengan Nama Sendiri
Written by : hamizashuhada on Tuesday, 6 November 2012 | 09:19 | 2 comments
Second tutorial untuk hari ni ialah membuat cursor dengan nama sendiri.macam miezza punya.
Korang boleh buat guna photoshop tau.hihi soooo easy meh!
First,korang buka photoshop.Then click file and pilih new . Korang letaklah size cursor korang tu.Bajet-bajet je berapa saiznya.Yang paling penting,background contents tu kena TRANSPARENT .Diulangi sekali lagi kena transparent okay?Tak faham?Miezza dah print screen dah untuk korang.

p/s:jangan ikut width and height dalam pic ni sebab tu untuk contoh je. xD

Okay sekarang korang boleh pilih nak guna font apa,size font berapa,colour apa..
p/s : kalau korang nak guna anak panah boleh download kat   sini.

Tak tahu macam mana nak download??
Click mana-mana cursor yang korang nak then tekan download.Macam ni:


Kalau ada anak panah akan jadi macam ni: (contoh)
So lepas dah siap tu korang boleh save and masukkan kat blog.Nak tahu macam mana nak masukkan kat blog?Click sini okay ?Byee



Blogger Ayna Shuhada said...

waa da tau da cmne, tenkiuu yaa for the tutorial, follow here :)
hit me back yaaa
http://cikshuhada.blogspot.com/

 
Blogger Syaza Raihanah said...

Macam mana nak masukkan dalam blog ya?

 

Post a Comment