Tutorial : Download Font Comel-Comel
Written by : hamizashuhada on Monday, 12 November 2012 | 12:23 | 0 comments

Assalamualaikum readers :)
Siapa nak buat header blog tapi tak ada font comel-comel untuk digunakan?Yelah,header ni kan macam trademark blog kita.Haruslah gorgeous! *Padahal header sendiri macam apa tah^^*
So,jomlah kita download sama-sama font comel untuk header!*bersemangat*
Korang mesti pro bab download men-download ni kan?Tapi korang tahu tak macam mana nak install font yang korang dah download tu pada lappy korang?Jom,Miezza ajarkan.
*p/s:Font ni boleh juga digunakan untuk buat cursor,banner,dan sebagainya.

Lepas korang dah download font yang korang nak,korang right click kat folder yang korang dah download tu.*alamak susahnya nak faham kan?saya sendiri pun tak faham apa saya tulis-.-"*Macam ni :



Lepas korang dah right click korang click pula show in folder.DIULANGI SEKALI LAGI,SHOW IN FOLDER..
  • Then,akan keluar folder downloads korang kan?Korang right click sekali lagi dah pilih open.
  • Lepas dah click open,akan keluar macam ni :



**Pilih yang ada icon 'A' kat tepi dia.
Then,right click untuk kali yang terakhir dan pilih extract.
Okay,DONE.itu sahaja.And yeah,sini Miezza nak listkan kat mana korang boleh download font secara percuma :) Suka tak??Ahaha,tak suka?Okay fineee *gulung tikar*

1.1001freefonts

2.dafont

3.cooltext

4.urbanfonts

5.ffonts

Assalamualaikum,thanks for reading :)

Post a Comment