tutorial Hilangkan Words Verification Untuk Comment
Written by : hamizashuhada on Tuesday, 6 November 2012 | 08:50 | 0 comments
Hari ni nak buat dalam tiga tutorial,yang pertama sekali ni lah,tutorial hilangkan words verification yang muncul setiap kali ada orang nak publish comment dia kat blog kita.
Tak tahu apa dia yang miezza maksudkan?Ni diaaaa :

haha,see?Siap nak make sure kita ni robot ke bukan?Mentang-mentanglah dunia dah canggih kan..
So yaa,first korang kena pergi dashboard > settings > post and comments 


cari ayat show words verification 


awak pilih NO tau,jangan pilih YES.Then bolehlah save.
Okay tu je.Hope awak semua buatlah ye,kadang-kadang dengan adanya words verification ni,orang rasa malas je nak comment post awak.hehe.Lagipun apa salahnya kita menyenangkan hati pembaca blog kita kan? Byeee :)



Post a Comment