Tutorial : Ketahui Jumlah Pembaca Blog Anda
Written by : hamizashuhada on Monday, 12 November 2012 | 11:19 | 1 comments
Assalamualaikum readers :)
So,let us go straight to the point lah eh?Siapa yang tak tahu apa dia yang Miezza maksudkan dengan tajuk post diatas,ianya ialah ini :


Nampak tak??Yang dalam bulatan merah tu?
Okay,kalau nak,jom kita cekidout*check it out* tutorial ni.
First,korang pergi sini.Korang kena sign up dulu,tapi sekejap je.
Dah sign up korang masukkan email dengan password korang kat bahagian atas sekali.Ada satu form kecil kan kat situ?Haa,masukkan detailnya.
Then,korang click link codes.Isikan link blog korang.

Click add.Lepas korang dah click add , akan keluar satu lagi page.Scroll sampai bawah dan isi apa yang patut.
*Font Color tu isi colour apa korang nak.
*Link text tu ayat apa korang nak guna.Contoh macam Miezza guna "cute rilakkuma(s)" hehe.
Lastly,click generate code.Copy code dan paste dalam blog korang .
Easy right?Okay,tu je..Bye,assalamualaikum :)


Blogger Jung Haneul said...

Thanks for the tutor ~

 

Post a Comment