Tutorial: Letak Fullmusic Music Player
Written by : hamizashuhada on Friday, 9 November 2012 | 01:04 | 1 comments
Siapa nak pasang music player macam miezza kat blog dia?Tak nampak?Cuba scroll bawah sekali :) Ada tak?Box warna hijau yang comel tu.Hihi.Okay kalau nak jugak boleh ikut tutorial ni okay.
First,korang pergi sini.
Then korang search lah lagu apa yang korang nak.Bila korang tekan je tajuk lagu yang korang nak,secara automatiknya akan keluar embedded html music code.
Macam ni:

Last step,korang copy code dalam box tu then paste kat template blog korang.Preview dulu ye,kalau jadi barulah save.
Senangkan??Okay tu je untuk hari ni.Goodluck : D Byeeee..
Blogger juju janet said...

akak....x de gmbr lah...maybe komputer ni masalah kot..tpi mmg gmbr x keluar pon

 

Post a Comment