Tutorial masukkan cursor dalam blog.
Written by : hamizashuhada on Tuesday, 6 November 2012 | 09:32 | 1 comments
Sambungan tutorial yang lepas.So,untuk masukkan cursor comel yang korang dah buat tu,korang upload gambar cursor korang.Macam miezza,nak senang upload kat blog je.Maksud Miezza,Miezza pergi kat create new post then miezza upload gambar.Tapi tak payah publish.Just nak ambil image url je.
Then,dah save gambar tu (ingat!jangan publish.) korang pergi dashboard > template > edit html .
Lepas tu , paste code ni :

<style>body {cursor:url(URL CURSOR), url(URL CURSOR), auto;} </style><a href="YOUR BLOG LINK" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>
 *Tulisan colour pink tu letak url cursor yang korang dah save tadi.
 *Tulisan colour biru pula letak link blog korang.

SAVE AND DONE :)




Blogger Tia Fatiha said...

tutorial yang sangat membantu. thanks ! :)

 

Post a Comment