Tutorial : Wishlist
Written by : hamizashuhada on Monday, 12 November 2012 | 10:49 | 0 comments

Assalamualaikum readers..
Ya Allah,hari ni pun Miezza tak boleh tidur..Stress sangat bila jadi macam ni.Serious stress!So,disebabkan tak boleh tidur,Miezza ingat nak buat tutorial untuk korang..Kali ni tutorial untuk buat wishlist.


<form name=myform>
    <input type="checkbox" name="mybox" value="satu" disabled />your wish <br />
    <input type="checkbox" name="mybox" value="satu" disabled />your wish <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="satu" checked />your wish <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="satu" disabled />your wish <br />
    </form>
</div>
*Tulisan warna merah tu,tukar checked kalau wish korang dah terlaksana.Kalau belum,biarkan disabled.
*Tulisan warna pink tu tukar dengan ayat korang sendiri.contoh:mini cooper 'S'.
*Tekan ctrl+c untuk copy code.
Tu jelah cara-cara nak buat wishlist.Simple right?siapa nak tengok wishlist Miezza boleh click about kat navigator pink comel tepi tu .. hehe .

Post a Comment