Tutorial : Billy Music Player
Written by : hamizashuhada on Monday, 31 December 2012 | 08:06 | 0 comments
Hye hye 

  •  First , pergi < sini > pula untuk ambik code lagu.
  • Taip tajuk lagu yang korang nak,kalau rajin boleh scroll je web tu.
  • Lepas dah pilih lagu,korang tengok kat kotak html embed , ctrl+f  dan cari code mp3



  • Yang aku gariskan tulah code dia.Beware , code mp3 tu harus bermula dengan http:// dan berakhir dengan .mp3
  • Korang copy url lagu tu then pergi  ke <sini>
  • Delete kod lagu yang dorang dah letak dalam box dan gantikan dengan korang punya code lagu sendiri.Dekat box kecik sebelah dia masukkan tajuk lagu.
  • Click generate code 
  • Copy semua code yang dorang bagi then paste kat mana-mana awak suka :) *dalam edit html box*
  • Preview , kalau keluar lagu , bolehlah awak save : D

Post a Comment