Tips : Mengatasi Bibir Kering
Written by : hamizashuhada on Saturday, 19 January 2013 | 23:19 | 1 comments

Hye hye
Bibir kering sememangnya sinonim dengan kita semua,apatah lagi bagi mereka yang aktif di luar.Pendedahan kepada sinar matahari membuatkan bibir menjadi kering dan merekah.So,aku kat sini untuk memberi sedikit tips untuk mengelakkan bibir kering.

  • Elakkan menjilat bibir ketika kering. Ia akan menjadikan bibir semakin kering okay,bukannya melembapkan bibir.
  • Oleskan bibir dengan marjerin atau madu seelok-eloknya sebelum tidur.
  • Minum banyak air masak.
  • Makan sayur-sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan vitamin B,C,E dan Mineral.
  • Boleh juga gunakan minyak zaiton.
  • Gunakan pelembab bibir ( Rasanya semua orang pun tahu yang ni.)
  • Lipbalm jenama mentholatum dan baby lips lip balm sangat okay :) hihi
  • Check betul-betul kandungan pelembab bibir yang korang nak beli.Seelok-eloknya beli dari jenama yang dipercayai,jangan beli yang jenama cikai-cikai punya.Hihi sebab risikonya tinggi,Mungkin boleh kena kanser.Seriously -.-
Tu je lah yang aku tahu.Hihi okay bye :)
p/s : Aku ingat nak buat segmen pertama aku : segmen pasal header ke apa ke.Amacam ?
Blogger ♥ Lia Abdillah ♥ said...

nice :) bibir sy memang super duper kering -.- bab minum air masak yg lia plaing benci -.- HAHA. Tengs btw 4 da nice info :)

 

Post a Comment