Pro And Contra When You're In Love While Studying ツ
Written by : hamizashuhada on Monday, 8 April 2013 | 05:30 | 2 comments

Assalamualaikum and hye ❤
Akhirnya dapat update blog hehe.Akhirnya dapat pelepasan dari mama.Akhirnya!!Yeah!!Hahaha. | over excited | Jadi hari ni nak berbincang mengenai pro dan kontra mempunyai crush .

The Pro's

  • Dapat jadikan crush\boyfriend\girlfriend korang sebagai inspirasi dan penyuntik semangat.Itu pun jika beliau merupakan seorang yang boleh dicontohi.
  • Tak perlu risau dikacau\diusik oleh bebudak jahat sebab korang dah ada lelaki sebagai pelindung.Itu pun jika beliau seorang yang berani melindungi.
  • Korang boleh bersaing secara sihat untuk dapatkan markah terbaik dalam setiap peperiksaan.How sweet :)

The Con's

  • Kalau korang tak pandai kawal hati dan perasaan,kemungkinan besar korang akan lalai dan alpa,lalu menjejaskan prestasi akademik korang.
  • Kalau korang masing-masing tak matang lagi,kemungkinan untuk perhubungan itu goyah adalah tinggi.Ini menyebabkan korang rasa stress memikirkan masalah percintaan korang.
  • Kalau mak bapa tahu,habislah korang kena ceramah hari-hari.Korang tegar ke musnahkan kepercayaan mak bapa korang yang harapkan korang pergi ke sekolah untuk belajar but at the end,korang bercinta pula.
  • Tapi kalau mak bapa kirang restu,alhamdulillah :)
  • Selalunya kalau cikgu-cikgu tahu korang couple,lagi-lagi dengan budak sekelas,sedar tak sedar cikgu tu akan sedikit 'keras' dengan korang.
  • Bila korang dah clash dengan boyfriend atau girlfriend korang,korang akan rasa serba tak kena untuk kesekolah.Jangan cakap tak.Tipu dosa.
  • Kalau korang couple kat sekolah,mesti ada orang ketiga yang akan kacau.Hmm hahaha.


Got it?Aku bukan nak cakap yang aku baik sangat tak pernah couple or what.Tapi bila aku dah semakin matang aku rasa aku lebih bebas,happy dan awesome bila single.Okay bai :)
Blogger Aku Penghibur said...

biarlah bercinta bila kita dah berkampuan .. x pyh lme2 terus kawin

 
Blogger EyRrA ZeRrA said...

http://eyrrazerra.blogspot.com/2013/04/segmen-cerita-saya-paling-ohsem-by.html

Mari join segmen yang Eyrra buat ni... Jom menjadi pengarah filem dalam segmen Eyrra ni.. Buat entry yang ringkas n padat jalan ceritanya... Mari mari mencuba... siapa kah cerita yang paling ohsem antara-antara blogger yang join segmen Eyrra ni...

 

Post a Comment