Tutorial : Reply to comment ( blogskin )
Written by : hamizashuhada on Thursday, 25 April 2013 | 00:41 | 4 comments

Assalamualaikum and hye  ლ(o◡oლ)
Hikhik benda apa aku merepek kat atas tu?Okay hari ni nak buat tuto pasal how to reply to comment for blogskin.Aku tak tahulah kalau code ni berfungsi kat template lain.Okay let's proceed to the work.

  • Korang pergi kat comment form blog korang sendiri,then paste benda di kat dalam form tu :
@<a href="#No ID comment">reply comment name</a>

  • Then dekat  No ID comment  tu korang ganti dengan ID orang yang korang nak reply comment dia.Tu kena buka profile dialah.
  • Yang reply comment name tu pulak korang isi nama yang diorang guna masa comment kat blog korang.
  • Dah siap then publish comment anda.
ERK.
Agak complicated lah pulak kan?Takpe korang try je.Okay bai nak update tuto lain pulak : D
Till then,assalamualaikum.
Blogger NurSyuhada said...

Lol yeah agak complicated. Tak berapa faham. Haha well it's okay. Nice tuto.

 
Blogger shida jamal ♡ said...

thanks menjadi. even agak leceh hahaha :D

 
Blogger Beeha Azman said...

Nak buka profile macam manaa eh, sebab sekarang kalau tekan terus kluar google plus punya profile.. Then guna no kat google plus tu but the blogger tu tak dapat komen dr kita..

 
Blogger Khairul Nisya said...

Akhirnya dapat jugak tuto untuk ni. Walaupun agak rumit sikit tp menjadi. Thanks :)

 

Post a Comment