Tutorial : New Main Title Border Style
Written by : hamizashuhada on Tuesday, 2 July 2013 | 02:23 | 0 comments

Hai.
Nah,aku baru je try ni tadi hikhik.Terasa kuno pula sebab rasanya dah ramai yang tahu nak buat macam ni.Entah macam mana tertaip double tadi.Tup tup jadi pula!


  • First korang cari code main-title atau post-title korang dulu.Macam aku punya : . main-title
  • Then korang copy code ni :

.main-title {
text-align: center;
color:#F5A9A9;
font-family:sofia;
font-size:18px;
padding:6px;
font-weight:bold;
border-top: 2px solid #A9E2F3;
border-bottom: 2px solid #A9E2F3;
border-left:20px double #A9E2F3;
border-right:20px double  #A9E2F3;
margin-top: 10px;
margin-bottom: 10px;
letter-spacing: 0.1cm;
background:url(URL BACKGROUND KORANG)
  • Yang main-title tu korang kena ubah ikut nama tajuk korang.Sebab semua                  code blogskin lain-lain >< Ahh tak tahu nak jelaskan.Kalau tak faham nanti tanya ya.
  • Yang warna pink tu pula code untuk warna tulisan korang. 
  • Yang warna biru nama tulisan korang.Boleh cari dekat sini
  • Yang warna hijau saiz tulisan korang. 
  • Yang warna oren tu ikut suka hati korang,tu color border post title korang.
  •  Yang warna ungu saiz border tu :)
 Oh , kod tadi tu paste kat bawah code main-title korang.Pastu preview.Kalau jadi,save.
Haha tu jelah.Kbai.

Post a Comment