Tutorial : Change Background For Blogskin.
Written by : hamizashuhada on Monday, 19 August 2013 | 03:15 | 1 comments
Assalamualaikum dan hai dunia.
Baru selesai edit blog tadi.Cuba hover image,ada perubahan kan?Aku saja je gabungkan dua image hover codes,tup tup jadi pula.Proud moment weh.Okay,kembalik kepada tajuk diatas.Seseorang telah bertanya,macam mana nak masukkan background?



  • Okay,jom mula.Mula-mula cari code body {. 
  • Then,copy code ni.
 Background: url (image url); 

  • Masukkan url background yang korang nak ,gantikan image url tu.
  • Dah siap. 



*Kalau dah ada code background: url (image url); tu tinggal tukar url asal kepada url baru jelah.

Blogger Aimi Farhana said...

salam. siryesly sy memang desperate nak background yg dlm freebies awk tu.. and i dah try buat. tp tak menjadi.. masih putih lg background sy. sy memng suka freebies background version one awk tu.. cute sesangatttt!

body { Background: url (http://i1358.photobucket.com/albums/q778/miezzashuhada/fg87osj.png);
font: $(body.font);
color: $(body.text.color);
background: $(body.background);
padding: 0 $(content.shadow.spread)$(content.shadow.spread) $(content.shadow.spread);
$(body.background.override)

mcm ni kan???? tp kenapa tak jd?? desperate ni :(
mintak pencerahan sikit...

 

Post a Comment