Blog review #1 : Wanaseoby
Written by : hamizashuhada on Sunday, 5 January 2014 | 04:31 | 2 comments
Assalamualaikum dan hai earthlings .

Mulai tahun 2014 ni,saya ingat nak buat blog review setiap bulan satu blog.Blog-blog yang saya pilih ni semuanya blog yang saya suka dan selalu buka.Jadi,sebagai blog pembuka untuk tahun ni,saya pilih blog wanaseoby.

Kenapa saya pilih blog dia ?

Ada beberapa sebab.Pertama sebab dia kawan baik saya.Kedua,sebab blog dia comel.Ketiga,sebab dia pandai buat blogskin yang comel-comel.Keempat,dia menggunakan ayat yang em agak comel dalam penulisan post dia.Dan kelima,sebab dia idola saya dalam ber-blogging.

So,let's take a look at what http://wanaseoby.blogspot.com have.


Saya sukaaaaaaaaa sangat dengan header dia,sangat ringkas and just nice.Sangat sesuai dengan background dia tu.Then,kat bawah header dia ada letak banner giveaways yang dia join sekaligus memudahkan orang nak join giveaway tu tanpa perlu cari lagi kat past entry dia.
Main title blog wanaseoby ni pun comel,dengan pemilihan font yang sesuai dan comel.


Ni pula screen capture cbox dia.This is why I really adore her.Sebab dia tahu buat benda-benda comel macam ni < jealous > 


Ni pula lists blogskin dia yang dijadikan freebies.Dulu masa mula-mula berkecimpung dalam dunia blogger ni,saya selalu pakai skin yang Wana buat.Semuanya comel dan ringkas.Tak nampak berserabut sebab susunan sidebar apa semua tu teratur.


Ini antara freebies background dia.Saya selalu tertanya-tanya ; "Macam mana nana pandai buat background comel-comel macam ni ?" sambil menangis selautan.k tipu

Kesimpulannya,saya suka segalanya pasal blog http://wanaseoby.blogspot.com daripada header,tulisan,sidebar,background,gambar-gambar yang ada kat sidebar dia..semuanya lah.Dan tak lupa button ask.fm yang comel kat tepi blog dia tu .________. comelnya !

Okay bye.
Blogger Aimi Farhana said...

Wah. Untung la blog dapat direview. Kita rasa blog kita tak ada sehebat mana pun. Blog macam apa entah. Tapi kita pelik jugak, pernah pergi terjah blog orang lain, entry macam apa entah, follower bukan main ramai. Agak jeles di situ :(
Heheheh

 
Blogger Wana Seoby said...

aww mekasih sudi buat review blog aku, insyaallah aku review blog kau nanti !

 

Post a Comment