Girl's Adorable Fashion.
Written by : hamizashuhada on Sunday, 12 January 2014 | 01:15 | 0 comments
Assalamualaikum and hi earthlings.

Sesungguhnya aku ni bukanlah seorang yang boleh diklasifikasikan sebagai seorang yang pandai berfesyen , atau bak kata orang fashionista gitu.Kalau Ayie Stailista tengok cara aku berpakaian , mesti dia akan cakap "oopsss". Itu pasti.

Tapi sebagai seorang manusia mestilah kita akan pakai apa yang kita selesa kan ? Buat apa nak seksa diri pakai benda-benda yang buat kita jadi rimas.Ikut trend itu boleh tapi janganlah sampai menyeksa diri sendiri dan menyeksa mata orang yang melihat.Apa yang aku maksudkan disini ialah tak semua orang sesuai dengan semua jenis pakaian.

"I'm not too concerned about  things other than what I love."

Fesyen akan selalu berputar mengelilingi kita,macam bumi mengelilingi orbitnya.Ceh ayat.Fesyen selalu berulang kembali tapi dengan sedikit kelainan mungkin dari segi fabrik dan seni reka fesyennya.Kalau korang perhatikan , sekarang ni dah ramai yang mula ikut balik fashion vintage.

Dan of course aku pun macam minat kat fashion vintage ni sebab dia nampak cute,light and clean. Wah macam trademark iklan gitu.Kalau pakai apa-apa yang macam floral printed design mesti akan nampak innocent dan comel.

So kat sini aku nak listkan beberapa online shop yang ada jual baju / shawl ni pada harga yang berpatutan.Tolong jangan cakap aku nak promote sebab aku dengan owner blogshop atau online shop ni tak ada kena mengena langsung.Aku listkan pun yang aku rasa sesuai untuk gadis yang bertudung nak pakai.Kalau beli sleeveless tu pandai-pandailah matchingkan dengan cardigan . Baru meletop !

1.simple girl closet



2.Quirky Brown Cow




3.OMG Its Us


4.Ardour By OIU



5.iamjetfuelshop


# P/S : Ni kedai Yuna tau !


6.Sincerely By Us

Okay yang ni aku nak review sikit heheh. Sebab diorang ni ada jual shawl yang design dia memang cute dan boleh dikatakan menarik perhatian aku yang pantang nampak shawl ni.


Tak ke rambang mata korang tengok shawls yang ada ni ? Okay nak beli satu kahkah.


7.Shawl Attic




8.shawls house



9.scarfsweethoney



10.shawl for you




Itu saja.Ingat,beli biar ikut kemampuan.Jangan sampai terikut perangai syaitan ; membazir. Wallahualam.

Wasalam








Post a Comment