Tutorial : MP3 Player dalam blog ( cara baru )
Written by : hamizashuhada on Friday, 31 January 2014 | 02:38 | 1 comments

Assalamualaikum and hi everyone.

Okay,dulu aku ada buat tutorial letak billy mp3 dalam blog,kan ? Dan tutorial tu menggunakan irondj.net . Tapi sekarang ni irondj dah tak boleh guna.So,memang susah nak dapatkan url mp3 tu kan ? So here I am nak ajar korang macam mana nak pasang music player dalam blog dan dari mana nak dapatkan url.


  • Pertama sekali,korang pergi http://flash-mp3-player.net/players/mini/generator/.
  • Klik GENERATOR.
  • Then,korang isikan lah apa-apa yang patut.Kalau nak ubah warna music player tu tekan je kat generator tu nanti kat bawah dia akan keluar colors.Ubahlah apa yang patut.
  • Bahagian mp3 tu korang buang url lagu yang ada dalam dia.
  • Pergi sini pula : <3
  • Lepas tu korang carilah lagu apa yang korang nak.Kalau tak ada,cari lagu lain :D
  • Lepas dah klik tu korang copy url yang ada kat atas tu.Alah,yang ini 



  • Dah ? Kemudian korang paste je lah url tu kat tempat yang dia suruh dekat mp3 generator tadi tu.
  • Akhir sekali,copy HTML code yang ada dalam kotak kat bahagian bawah tu then paste kat mana-mana je yang korang nak mp3 tu ada.Dalam tumblr pun boleh.
Tadaa,that's your very own music player created in just a few minutes.

Oh,by the way,do visit my tumblr flowerfuels.tumblr.com
Wasalam.
Anonymous Anonymous said...

It's truly very complicated in this active life to listen news on
TV, so I simply use world wide web for that reason, and get the hottest information.|

Stop by my web blog :: rozliczeni.com.pl

 

Post a Comment