Tutorial : Tulisan Header Bercorak
Written by : hamizashuhada on Tuesday, 14 January 2014 | 04:42 | 2 comments
Assalamualaikum , salam maulidur rasul dan hai semua.



Kelmarin masa buat freebies blogskin flowers , Cik Kasut Pink ada minta saya buat tutorial macam mana nak buat tulisan bercorak macam yang ada kat skin tu. Sebenarnya saya gabungkan tutorial daripada wana so jadilah macam tu.Header tu memang code header then hover dia tu saya guna hover untuk blockquote.Jadi saya kreditkan tutorial ni kepada wana.

Walau macam mana pun,untuk tidak menghampakan Cik Kasut Pink , hari ni saya nak buat tutorial tu.

<center><flowers>
siers!</flowers>
Code ni paste kat atas  kod </title>

flowers {
font-family: trebuchet ms;
font-size: 150px;
text-align: center;
background-image: url(https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSkDD6dz1-EWwh0n8Cp6Oy4Rtmh0mVa271s21sXKqomWaHs9z0W);
-webkit-background-clip: text;
background-clip: text;
color: rgba(0,0,0,0);
margin-top:10px;
margin-bottom:5px;
}
flowers:hover{
background-image:url(http://3.bp.blogspot.com/-dgQaegFI1Lc/TpS4nwHsqgI/AAAAAAAAAYE/RnK0sW8Tjd8/s640/tumblr_ls34o3xsxv1qb56dao1_500+-+Copie.jpg);
background-position:50% 80%;
background-size:400px;
}
Code ni pula paste kat atas code </style>

# Tulisan warna hitam korang boleh ubah ikut suka hati korang.

Good luck ! Wasalam.


Blogger Wana Seoby said...

kreatifnya !

 
Blogger nurhamiza shuhada said...

@Wana Seoby Aku cuma edit codes kau je hahahah

 

Post a Comment