life as a student
Written by : hamizashuhada on Monday, 30 June 2014 | 20:27 | 1 comments

Assalamualaikum dan hai semorang.

First of all nak ucapkan selamat berpuasa kepada korang yang beragama islam. Semoga ibadah kita diterimaNya.

Okay. Anggaplah ini entry kesinambungan daripada entri menunggu tawaranmu dan bukan rezeki eh. Soooo as you guys know aku kan masa last update blog haritu tengah tunggu keputusan untuk rayuan upu kan ? And guess what .......

I got it !!!!

UiTM Pasir Gudang - Diploma Pengajian Perniagaan.

Memang pilihan pertama aku. Melompat lompat aku masa dapat tahu aku dapat masuk uitm. But then something unexpected happens.

My mom give birth to cimi on 3rd June 2014. Which is kalau aku pergi uitm untuk first batch ( 1 June ) I dont know what will happen to mama and cimi. Uhm ya cimi is my baby brother's nickname. ( muhammad aliff haqeemy as in his birth certificate )

And from that I beliave that Allah has a proper plan for us. Cuba bayangkan kalau masa mama nak bersalin tu kitorang semua kat johor sebab hantar aku ? Acane ? For your information mama bersalin awal from tarikh yang doktor predict.

And 21hb June yang lepas aku selamat mendaftar sebagai pelajar di KPTM Bangi. kenapa aku tak terima offer uitm tu walaupun memang aku nak sangat masuk uitm ????

- sebab mama masih dalam pantang. Siapa nak hantar aku pi sana ?
- sebab jauh. Papa dah tak banyak cuti.
- sebab cimi admitted at the hospital for a week.
- sebab nanti nak pi johor banyak guna duit dan tenaga which papa dah banyak spend untuk kelahiran cimi.

So I assume memang rezeki aku kat Bangi ni je. Well  the college is not so bad though. Its great. Kptm Hebat Bangi Mantap aha.

Deep in my heart aku mula bersyukur that I didnt got the offer from uitm for the first intake. Kalau tak only Allah knows what will happen to mama and cimi. Moral of the story , put your trust in Allah. Allah knows best. Allah have his own reason for not giving you what you want cause he will definitely grant you the best :)



Hai nama saya cimi.

Wassalam






Blogger Aimi Farhana said...

tahniah !

 

Post a Comment