hello,
Written by : hamizashuhada on Wednesday, 27 August 2014 | 04:42 | 0 comments

Assalamualaikum dan hai semorang.

Okay, mari imbas kembali bila kali terakhir saya update blog  ?

2 August beb, 2 August.

Rasa cam tak pernah pulak guwa tak update blog lama macam ni. Selalunya kalau tak update 2,3 hari pun dah risau ( there's nothing to be worried about actually ) =.= Tapi sejak dua menjak ni serius kadang kadang lupa yang den ada blog uhuk.

Ooooookaaaaaay.

Wait, kenapa tiba tiba aku ber'saya' 'saya' pula ni ?


Sebenarnya tujuan aku update blog harini just to inform y'guys that I'm doing just fine here walaupun tak update blog ( acah acah ada orang kisah :p) and also to tell you guys what I'm actually doing kat sini. Well ya dekat KPTM Bangi yang tercinta :D

Soooo, lets start with my hostel, where I live & spend most of my time here. Hostel ni nama glamor dia Desasiswa, setiap bilik ada 3 orang students, katil ? Ikut nasib kalau ada yang dapat katil double decker tu hm .... but lucky me, bilik yang aku duduk semua katil single yippi. Tak perlulah aku melalui hari-hari yang memeritkan nak naik turun tangga katil ( just in case aku dapat katil atas ) and the scariest part is kalau tetiba kepala terkena kipas. How can meh ? Sure can loh :p And ada satu benda yang aku bersyukur , yes I'm very grateful that dekat sini tandas dan  bilik mandi dorang bagi dua bilik satu bilik air. Which mean you will have toiletmates a.k,a orang bilik sebelah lah. You got it ? I can't imagine kalau bilik air kat hostel kitorang ni kat luar bilik, hujung setiap floor omg ko tak cuak ke kalau perut ko meragam tengah malam buta ? Sampai hati ke ko nak kejut roommates kau yang tidur pulas sebab penat kelas dari 8am-6pm tu ?

Kalau aku, aku sampai hati ! HAHAHA krik krik.

And ya my roommates !!
My roommates are okay, wait ... not okay , but great ! They will wake me up every morning if I don't get up by 7.00 ( haha ) tapi jarang k I bangun lambat. Ada sekali je tau terus kelam kabut nak pergi class pukul 8 derrrr * roll eyes* Oh, nama dorang Sarah dengan Shuhada. Jap... Shuhada ? Yes, Shuhada. Exactly like my name isnt? Yeah I do feel awkward masa mula-mula tu lagi-lagi bila nak panggil dia like ' shuhada..' and I feel like I'm talking to my self lol. And I knew Sarah before we register as KPTM Bangi's student. Kenal dari mana ? Twitter. Don't laugh . Don't judge haha. But its true. I made 7-8 friends before registering just by searching ' KPTM BANGI BUSINESS MANAGEMENT' @ twitter and tadaaaaaa. We communicate through whatsapp group named ' Fa & Anak-anaknya " lols. Tapi sekarang dah tukar nama jadi " Angels " with some cute emoji haha. Ok back to my roommates. u know what we have started doing silly things together such as tut and tut.

Okay, I think thats all for today. Wait for HELLO, ( PART 2 ) to know more about my classmates and my life and what I eat everyday and how I wash my clothes and all..

Till then, wassalam.




Post a Comment