SPORTSWEAR SALE ( a guide for active woman )
Written by : hamizashuhada on Monday, 7 September 2015 | 09:30 | 0 comments
Assalamualaikum, hi !



Macam yang kita tahu, sekarang ni ramai orang dah mula ada kesedaran untuk mendapatkan kesihatan yang lebih baik and most of us girls dah mula aktif bersukan untuk memastikan keadaan tubuh badan sentiasa di dalam keadaan sihat sejahtera. Yalah, bak kata orang, badan cergas minda cerdas, kan ?

So.... do you know that there are special attire made for active woman ? I mean, pakaian yang menepati kriteria untuk dipakai ketika bersukan lah.


  • Kain yang menyerap peluh
  • Tidak terlalu ketat
  • Pakai kasut dengan material yang tahan lasak
And there is a way to still look girly even when you are doing sports. And you can actually afford it if you grab it during any sales !!!

THINGS YOU SHOULD GRAB WHENEVER  THERE'S SPORTSWEAR SALE

Basically, bila sebut pasal bersukan benda pertama yang pop up dalam fikiran kita mestilah kasut sukan. 


Sekarang ni kasut sukan pun banyak dah direka khas untuk perempuan. I mean, yang design dia memang menepati cita rasa seorang perempuan. Ada corak floral, pastel colour etc. Kalau sebelum ni memang dah ada kasut sukan untuk perempuan but mostly design dia sama cam lelaki, cuma mungkin bentuk je lain. Tak dinafikan harga kasut sukan untuk perempuan mahal, ( of course f u want the original one ) tapi I realize kedai peralatan & pakaian sukan ni selalu je buat sale untuk kast-kasut macam ni. Why dont you grab the chance to buy one that will satisfy your need ? 

What else ? Okay, perempuan ni kalau pergi mana-mana harta karun memang semua nak bawa sekali taknak tinggal kan ? So, takkan lah korang nak bawa handbag LV atau Chanel korang tu gi bersukan kan ? Sangat tak sesuai. 


So here's something that you definitely need. Sports bag ni very convenient, korang boleh sumbat botol air, tuala/handkerchief, sunblock dan macam-macam lagi sebab dia memang banyak space. Tak macam handbag. Ruang dalam handbag sangat limited dan sesuai untuk benda-benda kecil je cam lipstick, bedak , purse and any other women stuffs. Plus, beg yang macam ni mostly kalis air dan tak mudah rosak. Thats why its created for those who do sports. Sama macam kasut sukan juga, beg ni pun boleh dapat dengan harga yang didalam kemampuan bila ada sale. And thats the time you should buy one depending on your taste and passion.


Third, jogger / sweat pants. 

Okay ni pun penting juga. Korang mesti taknak masa korang bersukan tu korang rasa tak selesa sebab seluar ketat ke, kain terlalu ikut bentuk kaki ke apa kan. Jogger pants is a good choice untuk korang pakai masa bersukan. Sekarang ni pun memang trend orang pakai jogger pants ni untuk keluar lepak ke, so rasa tak janggal kalau pakai seluar ni masa bersukan. Selesa ? Guaranteed. And this is one of the must have item korang kena grab bila ada sportswear sales.


Sports Watch

Lastly, sports watch. Mungkin korang fikir, alaa nak bersukan je kot pakai jelah jam biasa. But let me ask you, kalau korang tengah berpeluh tu kan selesa ke kalau pakai jam besi atau yang bukan water resistance ? Jam biasa selalunya tak tahan lasak, there's a possibility besi tercabut la tali terputus la and what so ever. Thats why korang patut beli sports watch ni whenever its on sale. Alah membeli menang memakai kan ? 

So... kepada you girls yang sangat sangat minat bersukan, siapa kata perempuan lasak tak boleh cantik ? lol. Banyak je sportswear yang boleh boost your confident as a ladies, tak semestinya korang kena pakai macam lelaki bila nak bersukan. 

Till then, assalamualaikum. Spread the good vibes !











Post a Comment