The struggle is real
Written by : hamizashuhada on Saturday, 5 September 2015 | 02:57 | 0 comments
Assalamualaikum , hi !

Tiba-tiba aku rasa rindu zaman sekolah. Masa sekolah dulu hari-hari boleh update blog. Boleh tengok tv ( zaman dulu suka tengok sinetron huhu ) dan macam-macam lagi. Sekarang, 5 hari dah habis kat kolej je. Mungkin orang cakap " eleh, kau balik every week boleh lah ", ehem excuse me, kalau gue balik every week pun apa kena mengena dengan engko ? Ingat balik rumah every week boleh enjoy ? Tak ada maknanya. Balik rumah bermakna kau buat kerja kau semua kat rumah, yang mana boleh kurangkan stress kau daripada buat kerja kat kolej/ rumah sewa. Home is the best place after all.

Naik sem 3 ni, aku boleh rasa tekanan dia. Final project pun semua kemain mencabar lagi. Almost semua subjek projek mencabar kecuali selling practice, just a normal presentation about the products we chose. Projek Interactive English bagi aku projek paling mencabar setakat ni, kena develop a business plan and buat semua by yourself. Daripada the production of the product sampailah design leaflets sampailah ke commercial video and final presentation. Commercial video I think will be okay sebab sem lepas dah buat iklan untuk tropicana.

Project paling aku suka for this sem is definitely E-Commerce punya project. Project apa ? Jeng jeng jeng .....

Develope our own online business website.

I totally love this assignment and I really enjoy working on it. We are developing a website using wixx.com and it is incredibly easy. Well, not that easy but ya it is still easy compared to other website provider. Guess what ? We are basically selling chiffon shawls on this website and you can actually buy the shawls by visiting instagram.com/sn.hijab ( this is an Instagram-based business by my best friend, Eka.

So I think this is all for today. Till then, take a good care of yourself ( sekarang musim jerebu ) and spread the good vibes. Bye !

Post a Comment