just another typical random post
Written by : hamizashuhada on Tuesday, 20 October 2015 | 06:59 | 2 comments




Assalamualaikum,hi !

Post ni akan jadi satu post yang agak serabut dengan beberapa cerita yang dah lama terperam tapi tak sempat nak update dalam blog. Hehe. Dan tentang seorang kacak di atas tu, tak payah lah persoalkan siapa. Dia bae terbaru aku #perasanlevel999

                                             Dean list award's night - September 16, 2015.


Okay, sebenarnya aku nak letak bunga kat muka. Entahlah tengok muka sendiri macam ya ampun tah apa-apa je muka pergi majlis macam ni. Tapi takpelah sekali sekala hakak payung muka. Lepas ni tak payung dah. So, alkisahnya, kitorang ( aku dengan Anis ) memang dah lama excited nak pergi dl awards ni. Lagi-lagi bila tema dia pastel color, lagi lah kitorang excited. Tapi ternyata sangkaan kitorang meleset. Bukan senang nak cari baju pastel color yang sesuai dengan majlis. But at the end, we both ended up with soft purple & soft mint attire. 

The event was okay, the only thing that spoiled the whole night is that lighting dalam dewan tu tak cantik. Sebab lampu dia warna kuning. Hm ko bayangkan jelah kalau ambil gambar jadi camana. Kat mana event ni dijalankan tak payah lah bagitahu eh. Karang menimbulkan spekulasi negatif pulak.  

HR interview, english final project & e-commerce storefront.

So, untuk semester ni, all our projects are basically tougher than the previous sem. Ada 3 project susah untuk sem ni. First untuk subjek Human Resources kitorang kena buat one interview video ( basically about how job applicants should respond in a job interview. )  Proses nak buat dialogue dan siapkan pakaian yang sesuai untuk video tu agak mudah sebenarnya. Yang paling mencabar bila kitorang kena berlakon. Yelah, memasing study business, buat kerja kira-kira, menghafal je selalu. Tiba-tiba suruh berlakon tak ke kekok kat situ ? But then we tried our best, so ya video tu dah submit dah pun.

Untuk subjek interactive english pulak, dari awal sem memang kitorang dah start our business plan for foods & beverages kiosk. Group kitorang pilih untuk buat refreshment drink & 3 layered rainbow pancakes with special home made sauce. Panjang kan nama ? Aku rasa project English ni lah yang paling banyak makan masa, tenaga dan wang. Bayangkan sampai aku dengan Anis dah pishang nak hadap pancake, sampai tak lalu haha. Hulurlah kitorang pancake paling sedap dalam dunia sekarang pun, mungkin kitorang still tak boleh terima lagi.


Ni pancake yang kitorang guna untuk record company's advertisement. Yang untuk finals presentation decoration dia lawa sikit.

Untuk subjek E-Commerce pulak kitorang kena develop website sendiri. Website ( or storefront, dalam bahasa ec ) tu kena jual any kind of things that kitorang nak jual. So we decided to sell various kind of chiffon shawls. Lepas tiga bulan bertungkus lumus, I actually love the outcomes. Even madam told us that our storefront is good. Hehe


Sneak peak of our storefront. p/s: we are using wix.com :)

Lastly, I am going to edit this blog along this week. So, kalau singgah blog ni lain kali, jangan terkejut bila blog dah berubah wajah eh.

Bye, spread the positive vibes, and take a good care of your health. The haze is getting worse, XOXO


Blogger Nur Farahuda said...

oo hai, student HR eh? Same goes here, sem berapa dah?
Good luck for your study.

 
Blogger nurhamiza shuhada said...

@Nur Farahuda Hello, I'm studying business mgt hehe anyways good luck to you too :)

 

Post a Comment