water slides ? Maybe not.
Written by : hamizashuhada on Thursday, 12 November 2015 | 06:26 | 2 comments








Assalamualaikum, hi.

I was watching Running Man, episod 255 yang final mission dorang buat kat Water Park tadi. Pastu tengah sedap tengok dorang main water slide, tetiba rasa nervous lol. Padahal tengok je, bukan aku yang main pun. Suddenly teringat lah dulu kejadian masa pergi rombongan tempat mengaji kat Bukit Cerakah and then ada sorang budak mengaji ni tolak kepala aku dalam air ( to save herself from lemas -.- ) and end up aku yang lemas, What on earth was she thinking hahaha

Sejak daripada tu aku rasa cam tahlah seram je nak masuk kolam air yang dalam sangat. Even kalau pergi pantai pun I will just play by the sea side hahaha, Semester lepas masa kitorang ( aku, Anis & Zura ) pergi Sunway Lagoon for our english fielf trip, i didnt get on the water slides. I played with all the scarier outdoor games instead ( pirate ship etc ). Sebab, entahlah aku rasa aku masih tak ada courage nak try water slides tu. Apatah lagi voovoozela ke apa nama dia tu. I'm glad masa kitorang pergi tu voovozela tu under constructions ( aku risau kalau dorang ajak aku naik tu ). What if aku naik pastu sampai hujung tu aku jatuh masuk air pastu lemas ? Dahlah tak pandai berenang. I can die. I CAN DIE

Tapi bila tengok Running man tadi, walaupun nervous, tapi tetiba terfikir cam ' eh mesti best kan kalau dapat naik tu. Pegang jelah pemegang kat pelampung tu mesti tak jatuh dalam air punya.' But then tetiba terfikir camana kalau at the end of the slide, pelampung tu terbalik. Omg aku taktau camana nak survive sebab masa tu nanti mesti kelam kabut aigoo.

Kesimpulannya, sampai sekarang aku rasa ngeri nak naik waterslides. Walaupun keinginan nak naik tu membuak-buak. Can anyone pls make sure pelampung tu tak terbalik atau aku tak lemas masa naik ? LOL.

Till then, good bye
Blogger nurul rasya said...

trust me. you wont't die riding the water slide. It's actually really fun

 
Blogger Syamsid Dhuha said...

Are you kidding me . Water slide is fun ! You should try at least once of a life time and believe me you'll never regret it :D

My blog link -> Syamsid Blog -
.

 

Post a Comment