officially 20.
Written by : hamizashuhada on Thursday, 15 December 2016 | 07:22 | 0 comments




Hi ! Rasa macam dah lama sangat tak update blog. Um, let me see, last update Julai 2016, haha sekarang lagi berapa hari nak masuk 2017 dah. Anyway, hi again ! It is kinda awkward for me to start writing this post but still, I'll try.

So, yesterday was my birthday, the 20th. It is sad to realize that I am no longer a teen, but this is life. You can't stay young forever. Tapi kalau umur meningkat pun jiwa tetap muda tak ada hal la kan ? lol.

This post is dedicated to those who showered me with heart whelming wishes yesterday. Thank you so much. I might have said this but really, thank you very much. You guys don't know how much your wishes meant to me. Your wishes made my day. 

As I am getting older, I realize that birthday is just another day. Kalau dulu masa kecil time nak sambut birthday lah paling excited, sebab akan buat birthday party and so on. Seronok nak fikir apa nak letak dalam goodies, tema apa party tu blablabla. Tapi bila dah masuk sekolah menengah perasaan nak sambut birthday tu hilang sikit demi sikit. Maybe sebab fikiran dah matang kot. Rasa malas nak celebrate benda remeh camni. 

Its been years since I last threw a party for my birthday. Tak ingat tahun bila last. Tapi yang aku ingat bila dah masuk kolej lagi tak ada semangat nak celebrate. Even yesterday, I told my mom that there's no need for cake. Seriously, I spend yesterday watching Korean drama and munching gummy bears ( because I'm lifeless like that ) 

Dah petang macam tu baru keluar, tu pun sebenarnya nak bawa mama pergi beli ayam je >.< Pastu tetiba mama ajak beli cake jugak. So ikut jelah, sebab papa pun dah called sebelum tu suruh pilih nak cake apa ( papa siap nyanyi happy birthday lagi masa wish, anak dia ni dahla cepat touching haaa dah meleleh. Nasib on the phone je. ) So, I chose chocolate cheese cake, sebab kalau beli cheese cake yang biasa je mama dengan adik haikal tak makan, so sad. 

Malam tu dalam pukul 8 lebih papa balik kerja baru kitorang potong kek apa semua. The best part of last night was probably masa makan nasi ayam. HAHAHA. Mama masak nasi ayam sumpah sedap sangat makan hari-hari pun tak apa. Masa nak makan cake tu Cimi curi strawberry, aku mampu pandang je. Dia taktau ke kakak dia nak strawberry tu T__T

Apa-apa pun nasi ayam jugak sedap ! Dahla ayam bahagian dada je maigod heaven.

Okay tu je nak cerita. Told ya, my birthday is just another random day. No surprises, no balloons, no celebrating with the bffs, nothing. But I am beyond happy, seriously. Because spending your birthday at home, layan adik-adik, birthday dinner dengan family, thats all that matter. Reading through those sweet wishes, I smiled to myself. Thank you for remembering the day that I was born. Thank you.

Terutama sekali dekat Dibah, as the first person yang wish ( 12.05 ) . Dia punya wish serious buat orang sedih hahaha I cried twice yesterday. First masa Dibah wish, second masa Papa nyanyi tu. Aku taktau kenapa aku sedih baca wish Dibah maybe sebab aku tau dia bukan jenis yang buat karangan panjang lebar ayat sweet-sweet kot. But yesterday, bro you made me cried ( DIBAH BACA NI AKU PUJI HAHA ) Sebab camana nak cakap eh friendship kitorang ni tahap yang kalau aku cakap ' saranghae ' kat dia japgi dia balas ' puih ' je. That girl. So Dibah, semalam hari bersejarah lah kau mampu buat gua nangis haha i hate yuuuuuu.

And Anis wishes made me feel like snapchat-ing with a boyfriend. Seriously. Hahaha thank you babe, for making me feel like I am not a pathetic loner. ( aku tahu aku dah cakap semalam but I still want to mention it here ) 




Till then, bye !


Post a Comment